Το όνομά μου είναι… Γιώργος Σεφέρης, Μάνος Μπονάνος – Νίκος Μαθιουδάκης

📙Κατηγορία:  Ποίηση, Παιδικό βιβλίο

✍️Συγγραφέας: Μάνος Μπονάνος, Νίκος Μαθιουδάκης

🗣️Εκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

📖Σελίδες: 64


Πόσο χαίρομαι που σήμερα παρουσιάζω ένα καταπληκτικό βιβλίο για παιδιά -αλλά και για μεγαλύτερους που δε θέλουν να κορεστούν με αμέτρητες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Αυτή η εκδοχή, μικρή σε έκταση, αλλά μεστή και ώριμη, με τόσο χρήσιμες πληροφορίες από το βίο του ποιητή.

Το κείμενο συνοδεύεται από μία εξαιρετική εικονογράφηση, τόσο ζωντανή και ταιριαστή με το περιεχόμενο, από την εικονογράφο Αγγελική Μπόζου. Εξαιρετική δουλειά.

Λάτρεψα το γεγονός ότι οι συγγραφείς προτίμησαν να κρατήσουν μικρούς και βαρυσήμαντους στίχους από τα ποιήματα του Σεφέρη, κερδίζοντας έτσι τις εντυπώσεις των μικρών αναγνωστών που σίγουρα δε θα χάσουν το ενδιαφέρον τους. Πολλοί από τους στίχους αυτούς ήταν και δικοί μου αγαπημένοι που έχω ξεχωρίσει διαβάζοντας ολόκληρα τα ποιήματα.

Είναι ένα βιβλίο που θα ήθελα να δω να κρατούν μικρά χεράκια, θα ήθελα πολύ να καλλιεργηθεί η νοοτροπία ανάγνωσης ποίησης από τις νεότερες ηλικίες, και είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια γονιών και εκπαιδευτικών που θέλουν να διδάξουν την αναγνωστική παιδεία.

«Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα – και τι θα γινόμασταν αν η πνοή μας λιγόστευε;»

Αντίστοιχο βιβλίο έχει εκδοθεί και για τον Κ.Π Καβάφη, το οποίο ελπίζω να ανεβάσω σύντομα, ενώ ετοιμάζονται και άλλων ποιητών από τις εκδόσεις.

Αντιόπη Κουφού – books_harbor


Σχολιάστε